General knowledge about pakistan

easy general knowledge questions and answers-Part- 3

Easy general knowledge questions and answers part- 3

General knowledge questions and answers about Pakistan Part 2

Q1-The total length of the coastline of Pakistan is?

A-1046

Q2-Cease Fire line came into existence in?

A-1949

Q3-Pakistan can be divided into?

A-six natural regions

Q4-High of K2 is?

A-8611 Meters

Q5-The coldest place in Pakistan is?

A-Skardu

Q6-Most of the Hosiery Industry is located in?

A-Karachi

Q7-The Heavy Mechanical complex was established with the help of China at?

A-Taxila

Q8-The first Census in the subcontinent took place in the year?

A-1901

Q9-Wheat is the major Kharif Crop of?

A-Pakistan

Q10-Kotli is the city of?

A-Azad Kashmir

Q11-The SOS village built in?

A-Faisalabad

Q12-Pakistan celebrated Quaid’s year in?

A-2001

Q13-Pakistani Cricketer Saeed Anwar declared to join?

A-Afghan Jehad

Q14-Maulana Shibly wrote books on?

A-Islamic History

Q15-The first translation of the Holy Quran was in?

A-Sindhi

Q16-Qutab Minar is in?

A-Delhi

Q17-Cholistan Desert is in?

A-Bahawalpur

Q18-Pakistan can be divided per climate into?

A-4 regions

Q19-Hashim Shah wrote?

A-Sassi Punnu

Q20-The British Communal Award was announced in?

A-1932

Q21-Land between two rivers is called?

A-Do, aba

Read more
General knowledge about pakistan

General knowledge questions and answers about pakistan Part 2

General knowledge questions and answers about Pakistan Part 2

General knowledge questions and answers about Pakistan Part-1

Q21. Black Gold is the name of?
Ans: Oil
Q22. Coldest area of the world?
Ans: Siberia
Q23. Capital of Azad Jamu & Kashmir?
Ans: Muzaffarabad
Q24. Pak won cricket world cup in?
Ans: 1992
Q25. Which area of Pakistan is sandwitch between China and Indian occupied Kashmir?
Ans: Baltistan
Q26. In 1945-46 which war was fought?
Ans: First Anglo Sikh war
Q27. Bristol is the sea port of?
Ans: UK
Q28. 1999 UN peace keeping mission to which country?
Ans: Kosovo
Q29* Oldest barrage of Pakistan?

Ans.Sukkur
Q30. Gulf war participate by which countries?
Ans: Iraq & Kuwait
Q31. From the moon which structure on the land visible?
Ans: The great wall of China
Q32. Country shortest coastline?
Ans: Monaco
Q33. Country biggest irrigation system of the world?
Ans: Pakistan
Q34. Largest planet of the solar system?
Ans: *Jupiter
Q35. City of canals?
Ans: Venice
Q36. China situated in which part of Asia?
Ans: East Asia
Q37. Sweden currency?
Ans: Krona
Q38. Cedi is the currency?

Ans: Ghana
Q39. Romania Currency?
Ans: Lei
Q40. First cabinet of Pakistan established?
Ans: 15 August, 1947
Q41. Mehmood Ghaznavi Destroyed?
Ans: Somnath Temple
Q42. Tipu Sultan embarrassed Shahadat in?
Ans: 4th Mysore war
Q43. Which country has a least population growth?
Ans: China
Q44. Lome is the capital of?
Ans: Togo
Q45. “Pakistan, the heart of Asia” is a book written by?
Ans: Liaqat Ali Khan in 1950
Q46. Founder of Mughal Empire?
Ans: Zaheeruddin Babur
Q47. Antibodies act against?
Ans: Diseases

Read more
General knowledge about pakistan

General knowledge questions and answers about pakistan Part 1

General knowledge questions and answers about Pakistan

Q1. Total District in Pak?
Ans: 133
Q2. Total Districts in Punjab?
Ans: 36
Q3. Total Districts in KP?
Ans: 26
Q4. Oldest Cantonment of Pakistan?
Ans: Kohat
Q5. India Construct Wuller Barrage on which river?
Ans: Jhelum
Q6. Commander in Chief who was also defence minister in civil Govt?
Ans: Ayub Khan
Q7. Who was 2nd Martial Law Administrator?
Ans: General Yahya Khan
Q8. Smallest Division of KP?
Ans: Bannu
Q9. Jinnah of Pakistan was written by?
Ans: Stanley Wolpert
Q10. Shalimar Garden was built by?
Ans: Shah Jehan
Q11. Tomb of Iqbal located in?
Ans: Near Badshahi Masjid
Q12. Gadani Beach is located in which province?
Ans: Baluchistan
Q13. Karakurom Highway connect Pak with?
Ans: China
Q14. Smallest state by area?
Ans: Malta
Q15. Plants exhale at night time which gas?
Ans: CO2
Q16. Distance from north and south equator is called?
Ans: Latitude
Q17. Eastern Meditarian Island Cyprus divided between which two countries?
Ans: Greece & Turkey
Q18. Reuters is the news agency of?
Ans: UK

Q19. WWW stand?
Ans: World wide web

Q20. Most urbanized province of Pak?

Ans: Sindh

Read more